Saturday, January 18, 2020

Web Sitesi Oluşturma İpuçları

İyi bir web tasarımcı olmak için çok çalışmak gerekmektedir. Birçok erkek ve kadın site tasarlamayı çok sever, ancak web sayfalarının nasıl düzenleneceğinden emin değildirler. Hayattaki her şey gibi, iş de çok önemlidir ve aynı şey siteniz için de geçerlidir. Web sitesi organize edilmemişse. Bazı ipuçları almak için bir siteyi nasıl arayacağınızla ilgili aşağıdaki okumaya devam edin.

Metin ve geçmişinizin uygun karşılaştırmaya sahip olduğundan emin olun. Karanlık bir arka plan üzerinde beyaz metnin çoğu insan için en kolay olduğunu gösteren kanıtlar vardır, ancak diğer renkler okunabilir oldukları sürece iyidir. Görme bozukluğu olan kişilerin karşılaştırma zayıfsa web sitenizi okuyamayabileceğini unutmayın. Web sitenizin, http://snook.ca/technical/colour_contrast/colour.html adresindeki uygulamayı kullanarak farklı kontrast kriterlerine uyup uymadığını kontrol edin.

Çerçeve kullanmaktan kaçının. Seçimler kullanılabilir hale geldikçe, çoğu web sitesi çerçeveleri kendileri terk etti, ancak hala var. Belirli çerçevelere alternatifler, çok sayıda bölgede (örn. Sol ve alt) gezinme özelliğini kullanan veya belirli bağlantılar çok uzakta olmayacak şekilde web sayfası düzenlemesini yeniden düzenleyen sabit konumlu gezinme panelleri içerir.

Site düzeninizin kapasitesini en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, tüm ziyaretçilerin görebilmesi için sayfalarınızın tüm tarayıcılarda göründüğünden emin olun. Internet Explorer ile gösterilen bir sayfa, Chrome veya Firefox gibi başka bir tarayıcıda zayıf veya yanlış görünebilir. Sitenizi yayına almadan önce önemli olan tarayıcılarda görünen sayfaları izleyin.

Web sayfalarınızın boyutunu her zaman minimumda tutun. Her çevrimiçi kullanıcının hızlı aydınlatma ücretleri yoktur. Sitenizin yüklenmesi uzun zaman alıyorsa trafiği kaybedebilirsiniz. Bir kullanıcının her sayfanın elde edilmesini beklemesi gerekiyorsa web sitenizden ayrılabilirler.

Sitenizi tasarlarken kısayolları kullanın. Web sitesi geliştirmenin neredeyse tüm yönlerinde seçebileceğiniz kısayollar vardır, bu yüzden bunları öğrenmeyi seçtiğiniz zaman daha sonra tekrar tekrar her şeyde zaman kazanmanıza yardımcı olabilir. Sayfalarınızda değişiklik yapılmasını sağlayacak HTML kodlarını tek tek yeniden tasarlamak zorunda kalmadan öğrenebilirsiniz.

Bu, profesyonel görünümlü bir web sitesine bakmanıza yardımcı olur, sayfa arka planına resim eklemeyin. Mükemmel web sitesi bu web sitesinin yüklenmesi için gereken bir arka plan resmi tarafından çığlık atıyor. İhtiyacınız olan en son şey müşterilerdir, çünkü görüntüler daha profesyonel bir görünüm için çalışırken sayfalarınızı yüklüyor.

Ana sayfanızı basitleştirin. Çoğu insan sadece kalmayı seçer. Küçük işletme tanımınıza özel oluşturun ve tedarik teklifleri tehlikeyi korur.

En iyi tasarımınız için, yazı tipi ve arka plan için seçtiğiniz renklerin göze rahat olduğundan emin olun. Hareketli neon renkler veya duvar kağıtları seçmek insanların göz atmasını zorlaştırabilir ve farklı bir web sitesine gidebilir. Bölünmek ve siteyi tamamlamak için içeriğinizi ekleyin.

Web sitenizde animasyonlu GIF'lerin kullanılmasını önleyin. Teknoloji uygulamaların yerini aldı, ancak bunlar 1990'lardan beri popülerdi. GIF'ler dosya boyutunda yüksektir ve kalitesi düşer. Animasyonlar için video dosyaları ve sayfa bileşenleri için simgeler kullanın.

Web sitelerinizin planında çok net ve tutarlı bir tasarım kullanmayı deneyin. Çok fazla alandan yararlanan düzenler, sitenin okunabilirliğini ve görünümünü artırma eğilimindedir. Tasarım içerik üzerinde yoğunlaşmalıdır. Sitenizin görünmesini engelleyebilmek için kullanmayı düşünün.

Dosya türlerini dikkatlice seçin. Resimleriniz JPEG veya GIF olmalıdır. PNG ve BMP dosyaları web görüntüleri için daha iyi olmasına rağmen, disk alanı kullanırlar. Müşterileriniz için minimum yükleme sürelerini korumak amacıyla resimlerinizi daha küçük belge türlerine sahip belge boyutuna değiştirin.

Aynı zamanda web sitesini tasarlarken, web sitenizin her inç karesini makalelerle doldurmanız gerekmediğini unutmayın. Sayfanızdaki kullanılabilir alanı gereğinden fazla kullanarak web sitenizi müşteriler için kafa karıştırıcı ve karmaşık görünecek şekilde oluşturabilirsiniz. Sayfanın çeşitli özellikleri arasında çok fazla mesafe bırakmak daha rahat bir deneyim sunacaktır. Boş olan doğru bölge sayısı, sayfanızın içerdiği içerik miktarı kadar önemlidir.

Bir web sitesi tasarlarken masaüstü renklerine ve kendi metin renklerinize dikkat edin. Mavi arka plan üzerinde metin gibi bir şey iyi çalışmıyor. Ve beyaz metnin siyah bir fon kullanarak açılacağına inanıyorsanız, biraz fazla parlak olabilir. İnce bir şeyle hareket et.

Dosyanız için bir web sayfası yüklediğinizde, konuşmanıza tarayıcınız aracılığıyla girdiğinizde bulamazsınız. Emin olun, dosyanın sizin aradığınızı iki kez kontrol etmelisiniz. Sadece bir yazım hatası olduğunda, bazı insanlar saptamaya çalışırlar.

Web Sitesi Geliştirme

Site geliştirme hakkında bilgi sahibi olmak istediğiniz bir konudur. Bunu göz önünde bulundurarak, web sitesi tasarımına giren bazı arkadaşlarınız varsa, onlarla iletişimde kalmak isteyebilirsiniz. Web tasarımı söz konusu olduğunda öğrendiğiniz bilgileri değiştirmek mümkündür, her ikisi de oyununuzun en tepesindesiniz.

Yapı işlerinizde yaratıcı ve etkili olabilmek için her zaman öğrendiğiniz yöntemlerle birlikte pratik yapmalısınız. Bu önemlidir, böylece her önlemin resme nasıl uyduğunu ve başa çıkmanız daha kolay hale gelir. Aksi takdirde, nasıl yapıldığını unutun ve bu adımı tekrar yapmaya çalışabilirsiniz.

Yukarıdaki içeriğe göre, sitenizi doğru organize ettiğiniz bir siteyi tasarladığınızda son derece önemlidir. Web siteniz karmaşıksa hiçbir şey kimse tarafından bulunmaz ve kitlenizi rahatsız eder. Ziyaretçilerinizi yapmayacak bir site tasarlamak için bu makalenin ipuçlarını kullanın.

A few check out more details about in web tasarimci
External Links :
freelance web tasarım
freelancer web tasarımcı
serbest web tasarımcı
freelance web tasarımcı
freelance web tasarımcı aranıyor

No comments:

Post a Comment